• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Over Laimböck

Laimböck

Een wereld van erfgoed, vakmanschap en inspiratie. Een passie die vele klanten de hoogste kwaliteit lederen handschoenen biedt sinds 1831.

 

Het is puur vakmanschap dat we graag introduceren en u daarmee inspireren om voor onze handschoenen te kiezen. We zijn gepassioneerd door aandacht te hebben voor alleen de beste handschoenen voor dames en heren in de juiste kwaliteit.

Laimböck is verheugd u de collectie op onze vernieuwde website te kunnen aanbieden. De collectie is zorgvuldig samengesteld met speciale aandacht voor het opnieuw uitvinden en uitbreiden van zowel onze basis- en modemodellen voor zowel dames als heren, aangepast aan de nieuwste trends en kleuren.

Wij streven er niet alleen naar om u te inspireren met onze website maar hopen ook een informerende rol te bieden. Het maken van leren dames en heren handschoenen is onze passie en erfgoed en we delen deze expertise graag met u. Er is alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de collectie nauwkeurig is samengesteld op het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau.

Laimböck is de leerhandschoenspecialist bij uitstek. Omdat leer een natuurlijk product is, heeft het zijn eigen unieke variaties, nuances van kleur en markeringen. Dit heeft tot gevolg dat elk paar zijn eigen individuele kenmerken en natuurlijke schoonheid heeft.

Het produceren van handschoenen vereist een zorgvuldig productieproces en gespecialiseerd vakmanschap. Elk paar Laimböck handschoenen is uniek en met zorg vervaardigd.

Hieronder nemen wij u mee in de diverse stappen van het productieproces.

  

Selectie van leer

De materiaalkeuze is uitermate belangrijk, vanwege het verschil in dikte, flexibiliteit en structuur van het leer. Het beste bruikbare leer voor handschoenen is afkomstig uit landen met een tropisch klimaat en zal alleen worden gelooid en verwerkt door handschoenenleer specialisten. 

Snijden

De belangrijkste en zeer precieze stap is het snijden van het leer en om te beslissen welk deel geschikt is voor welk deel van de handschoen. Elk paar handschoenen is samengesteld uit ten minste 25 componenten. Handschoenmakers worden ook wel de horlogemakers van de mode-industrie genoemd.

Het naaien

Al onze naaisters hebben hun eigen specialiteit, bijvoorbeeld het maken van de duim, de fourchettes of de versieringen. Nadat de handschoen is samengesteld, wordt de voering in de handschoenen geplaatst. Het is belangrijk dat de voering goed aan de vingertoppen wordt genaaid en gesloten voor het manchet van de handschoenen.


Kwaliteitscontrole

De laatste stap is kwaliteitscontrole. Deze QC-inspectie is zeer nauwkeurig en wanneer de handschoenen deze inspectie hebben doorstaan, worden ze naar een andere afdeling gestuurd waar ze worden gestreken en gepolijst om de perfecte vorm en uitstraling krijgen. Na dit proces worden de handschoenen verpakt in een vochtvrije atmosfeer. Op deze manier zullen de handschoenen op hun eindbestemming in perfecte pasvorm aankomen.

 

 

 

 

Laimböck vertegenwoordigt echt 's werelds beste leren dames en heren handschoenen, die wij al vele jaren produceren. Aangezien er meer is dat opvalt bij het produceren van een paar nappa handschoenen, of een paar speciale handschoenen, willen we u graag informeren over de verschillende leersoorten dat we gebruiken

 

Leer

Leer is een natuurlijk product met speciale kenmerken dat het comfortabel maakt om te dragen en geeft het grote kracht en flexibiliteit. Omdat het een natuurlijk product is, met zijn eigen unieke variaties, nuances van kleuren en markeringen, heeft elk stuk zijn eigen individuele kenmerken en natuurlijke schoonheid.   NappaHet fijnste nappa (glad leer) komt uit Afrika. Het heeft een grote sterkte en natuurlijke elasticiteit, wat de handschoen perfect maakt. De voordelen van dit leer zijn de zachtheid van aanraking, soepelheid, kracht en langdurig comfort.  SuèdeSuède is een afwerking van leer, in plaats van een leersoort. Je kunt suède "inside out" leer noemen, omdat Suède de binnenkant van de huid is.Omdat suède niet de taaie buitenhuidlaag bevat, is suède minder sterk maar zachter dan standaard volnerfleer (nappa). Nubuck Nubuck is de buitenkant van de huid (nappa kant), speciaal gekleurd en gepolijst om een ​​ruwe look te creëren. Omdat nubuckleer geen pigment heeft, zullen deze huiden een lichte kleurvariatie vertonen van huid te verbergen en te verven veel om veel te verven. Vanwege de dikte, is dit type leer is alleen voor het gebruik van heren handschoenen.

 

Peccary

Dit type leer is een van de meest zeldzame en luxueuze soorten leer die verkrijgbaar is. Peccary is gemaakt van peccary wildwatervarkens die voornamelijk in Brazilië en Peru leven. Er zijn twee soorten peccary’s: zwart en grijze, waarvan het laatste type leer het meest gebruikt wordt en is zeer zacht en soepel.

 

LammyAfkomstig uit Spanje en Portugal. Het wordt veel gebruikt voor casual en country handschoenen en wanten. Het is erg warm bij koud weer en heeft zijn eigen natuurlijke wolvoering van de wol van de schapen. De vraag naar producten met deze vacht is zeer hoog met een hogere prijsklasse als resultaat.  De fijnste omgekeerde lamsvacht is afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Dit wordt vaak slinks lamsleer genoemd. Deze huiden worden alleen gebruikt voor de duurste omgekeerde lamsvacht handschoenen.  Voor handschoenen wordt ook een zwaardere en stevigere huid gebruikt, schapenvacht, ook vaak shearling genoemd.

 

HertenleerHet beste hertenleer komt uit Noord-Amerika en heeft het voordeel van grote sterkte en elasticiteit. De huid kenmerkt zich door de meer ruige uitstraling met meer korrel in het oppervlak. Door de dikte van dit type leer is het populairst voor het gebruik van handschoenen voor heren. CrochetDit zijn klassieke handschoenen met handgehaakte, crochet, bovenhand van hoogwaardig katoen. De palm van deze handschoenen bestaat uit de fijnste nappa.Deze crochet dames- en herenhandschoenen zijn bij uitstek geschikt om te dragen tijdens het autorijden.

 

Welke keuze maakt u uit onze modellen?

 

Op onze website staan de vertrouwde glad leren (nappa) handschoenen voor dames en heren in de gangbare kleuren zwart, bruin en blauw. Daarnaast zijn er diverse modellen heren- en dameshandschoenen ook verkrijgbaar in meer uitgesproken kleuren zoals rood, oranje, geel, paars et cetera.

Ook in de diverse suède varianten bieden wij naast zwart en bruin meerdere mode-tinten aan.

Voor de liefhebber van warm gevoerde handschoenen zijn er meerdere exemplaren met zuivere wollen voering. Nadat op het keuzemenu voor de dames- of de herenhandschoenen is gekozen, verschijnt er een filter met de diverse soorten voeringen op basis waarvan een keuze gemaakt kan worden.

Onze lammy handschoenen en wanten, een natuurproduct met fantastisch comfort, zijn heerlijk warm voor de koude winterdagen. Er is hierin een ruime keuze aan neutrale kleuren zoals camel, havanna, canvas, gobi, blauw, bruin en zwart voor zowel dames als heren.

In de klassieke handschoenen met handgehaakte, crochet, bovenhand van hoogwaardig katoen is er een ruime keuze. Deze crochet dames- en herenhandschoenen zijn bij uitstek geschikt om te dragen tijdens het autorijden.

Laimböck heeft een uitgebreid assortiment in autorijhandschoenen voor dames en heren. Voor de winter zijn er gevoerde modellen. In het voorjaar en de herfst zijn de ongevoerde exemplaren met of zonder vingers heel comfortabel tijdens het autorijden of op scooter.

Wij doen ons uiterste best om in iedere prijsklasse een ruime sortering lederen handschoenen aan te bieden. Dat is onze traditie!

 

Voor vragen kunt u ons een email sturen of telefonisch contact opnemen

 

winkelpand Laimböck